En springmadras er beregnet til at lægge oven på en boxmadras

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ z_index_tablet=”500″ text_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ul_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ol_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” quote_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_2_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_3_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_4_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_5_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_6_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” global_colors_info=”{}”]

En springmadras er beregnet til at lægge oven på en boxmadras. En springmadras er opbygget af fjedre, og du vil som regel opleve, at jo bedre en kvaliteten en springmadras er lavet i, desto flere fjedre vil der også gemme sig i madrassen.

Alle senge er som regel udstyret med en springmadras, medmindre man vælger at sove direkte på boxmadrassen, hvilket i så fald ikke kan anbefales af flere grunde. Blandt andet er en springmadras med til at give langt bedre støtte for hele din krop samt et bedre søvnmiljø og indeklima i dit soveværelse. Så er du en af dem, der sover på en boxmadras, bør du i den grad overveje at tilføje en springmadras oven på.

Her vil du få et dybere indblik i, hvad du skal være opmærksom på ved en springmadras, hvordan du vælger den helt rigtige til din seng, og hvor du finder din næste madras. Vi håber, at du i sidste ende vil være i stand til at træffe det helt rigtige valg, når du skal ud og købe en ny madras til din seng.

Forskellen på en springmadras og en boxmadras

Først og fremmest vil vi kigge lidt på, hvad forskellen er på en springmadras og en boxmadras. Selvom den egentlig er åbenlys, er der stadig mange, der ikke helt er klar over, hvad de forskellige madras-typer har at byde på.

For at starte ved boxmadrassen, så er den udstyret med en træramme, som gør det muligt for dig at montere ben på selve madrassen. På den måde kan man slippe for at lægge madrassen direkte på gulvet, som for iøvrigt heller ikke er godt for selve madrassen. Det er dog ofte ikke behageligt nok kun at ligge på en boxmadras, og derfor er der mange, der vælger at opgradere sengen ved at smide en springmadras på.

Selve springmadrassen kendetegnes ved at være bygget op af fjedre og altså uden denne her træramme. Du vil godt kunne lægge en springmadras direkte på gulvet og sove på den, men det vil madrassen ikke have godt af, og den vil hurtigt blive slidt.

Derfor er det alment, at man vælger at lægge springmadrassen oven på en boxmadras eller i en sengeramme. Mange vælger at undvige boxmadrassen og bare nøjes med en sengeramme. Men det er selvfølgelig op til dig selv.

Selvom det kan lyde lidt nørdet, er det en rigtig god ide at læse nøje med her, da det kan være katastrofalt for din krop at ende med at ligge på en helt forkert fjedretype. Der er en grund til, at der bliver produceret springmadrasser med forskellige fjedretryper – nemlig så du kan få en madras, der passer bedst muligt til din kropstype og vægt.

Pocket fjedre eller posefjedre

Pocket fjedre eller posefjedre, som vi kalder dem på dansk, vil som regel have et sted mellem 200 og 500 fjedre pr. m2. Det er perfekt for dig, der vejer under 95 kg, da du som regel ikke har brug for flere fjedre, end du finder i denne type madras.

Multipocket fjedre anbefales til de lidt større eller tungere personer, som har lidt mere kropsvægt at give af. Her er der op til 1000 fjedre pr. m2, så kroppen får den nødvendige støtte for at kunne sove godt og fortsat være ubelastet, når den sover.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvad du bør gå efter af fjedretyper, når du skal købe din nye springmadras, kan du køre ned til bunden af denne side, hvor der er lavet en fin oversigt over, hvad du bør vælge, ud fra hvor meget du vejer.

Som tidligere nævnt er springmadrassen opbygget af fjedre, som er med til at støtte din krop, når du lægger dig til at sove. Alle fjedrene vil naturligivs reagere individuelt og dermed hver især give kroppen den nødvendige støtte, som der er brug for i den enkelte situation.

Alle mennesker er bygget forskelligt, og derfor er springmadrassen indrettet perfekt, da fjedrene kan give sig meget eller lidt ud fra den persons kropsvægt, der ligger på sengen. Fastheden er fjedrene er også med til at give en ide om, hvor meget eller hvor lidt fjedrene giver sig.

Vælger en stor person eksempelvis at lægge sig på en springmadras med enten blød eller medium fasthed, vil der ikke gå mange minutter, før vedkommende vil kunne mærke, at det ikke er helt godt at ligge på. Der er brug for nogle mere solide fjedre, og det får man, hvis man vælger at gå et tak eller to op i fastheden på madrassen.

De mange fjedre der findes i en springmadras, sikrer dig og din krop en god støtte under søvnen. På den måde vil alle de essentielle zoner på kroppen blive støttet godt, og du kan endda vælge direkte at gå efter en springmadras med hele 7 specifikke komfortzoner for at opnå den maksimale støtte.

Nogle af de mest hyppige skader man kan opleve som følge af en dårlig madras er ofte belastningsskader. Det kan være alt lige fra nakke og ryg til lænd, hofte og skuldre, der kan ende med at blive belastet i et omfang, at man kan opleve enten kort- eller langvarige skader.

Hvis du vil være disse gener foruden, kan det være en god ide at gå efter en springmadras, der sørger for, at du ligger ergonomisk korrekt. Ved at give den korrekte støtte til oftere udsatte områder på kroppen (der hvor man ofte synker længere ned i madrassen pga. vægten) kan en ergonomisk god springmadras gøre en middelmådig seng til en i særklasse.

En dårlig springmadras kan snildt i sig selv være årsagen til en dårlig nattesøvn eller gener i muskler og led. Og hvis du har haft din springmadras igennem mange år, og du efterhånden er begyndt at opleve dårligere og dårligere nætter, kan det være en god ide at investere i en ergonomisk og kvalitetsfuld springmadras.

En anden fordel, man heller ikke skal undervurdere, når det handler om forskellen på gode og mindre gode springmadrasser er hygiejnen og hele sengemiljøet. For er der noget, man ikke har godt af at sove i, er det et dårligt indeklima. Sådan et kan du undgå at få, hvis du vælger en springmadras med luftcirkulation.

Hvis du er vant til at sove på en helt almindelig boxmadras, vil du blive overrasket over, hvor dårligt et sengemiljø, sådan en kan byde på. Mængden af luftcirkulation i sådan en er på grænsen til at være ikke eksisterende, og på sigt kan det skade meget mere, end det gør gavn for dig og din krop. Det er ikke sundt at sove på en uren madras over en lang periode, hvilket mange mennesker desværre fortsætter med at gøre.

Hvis du vælger en kvalitetsfuld springmadras, kan du være sikker på, at den indbyggede luftcirkulation er med til at sikre dig en langt bedre, mere holdbar og sundhedsvenlig seng. Springmadrassen har som regel en luftig opbygning, hvilket er med til at gøre luftcirkulationen langt nemmere, sammenlignet med en ganske normal boxmadras.

Med den øgede mængde af luftcirkulation, er det nemmere for madrassen at ånde. Og når den kan det, er det langt mindre risiko for at urenheder og bakterier sætter sig i selve madrassen, som hyppigt er et af de steder, vi afgiver flest bakterier, da vi blandt andet tit ligger i sengen, når vi er syge.

Efter en sygdomsperiode hvor du har ligget i sengen over længere tid, vil der i en boxmadras være langt større sandsynlighed for, at bakterier og urenheder har holdt fast. Det vil du ikke opleve med en luftig springmadras, der renser sig selv for bl.a. netop bakterier.

En springmadras er ikke bare en springmadras

En springmadras er bestemt ikke bare en springmadras. Der er rigtig mange muligheder på markedet, og desværre ender mange med at investere med penge for øje i stedet for at bruge hovedet. Selvfølgelig kan man være nødsaget til at tage en billig model, hvis pengene bare ikke rækker til mere, men i og med springmadrassen kan være altafgørende for at opnå den ultimative nattesøvn, er det bestemt ikke et godt sted at spare.

Kvalitet koster penge, det kan vi ikke komme udenom. Du kan godt finde enkelte modeller i den lave til medium ende af prisskalaen, som kan være værd at gå efter. Men hvis du vil have noget for dine penge, og hvis du vil garantere din krop de bedste soveforhold, kan det være klogt at kigge nærmere på nogle af topmodellerne på markedet, som du eksempelvis kan finde ved at klikke her.

Selvom det ofte ikke er rart at købe noget ud fra, hvor meget man vejer, er det nu engang nødvendigt at kigge på vægten, når du skal vælge den helt rette springmadras. For her har vægten nemlig en hel del at sige, når du skal vælge fjedretype og fasthed i madrassen.

Jo mere du vejer, jo flere fjedre og stærkere fasthed bør du gå efter. De to primære typer fjedre går under navnene Pocket fjedre og Multipocket fjedre. Hvor du ved at vælge Pocket fjedre vil få omkring 500 fjedrer pr. m2, vil du kunne opleve Multipocket madrasser med helt op til 1000 fjedrer pr. m2.

Herunder giver vi dig en hurtig oversigt over, hvad du bør gå efter, baseret på hvor meget du vejer. Bemærk at det er for dit eget bedste at vælge en madrastype og en fjedretype, der passer til din kropsvægt, så du opnår den rette støtte og komfort.

Vejer du under 75 kg bør du som tommelfingerregel gå efter almindelige Pocket fjedre, da de sagtens kan håndtere den kropsvægt. Derudover bør du også kunne nøjes med at kigge efter medium fasthed i madrassen.

Vejer du under 95 kg kan du også sagtens stadig gå med Pocket fjedre i din springmadras, men i fastheden bør du tage et skridt op af stigen og vælge en fast fasthed, da det vil være det bedste for din kropsvægt.

Vejer du over 95 kg kan det være en god ide at vælge Multipocket fjedre i din nye springmadras, da du her får flere fjedre til at fordele kropsvægten ud på, og på den måde belaster du madrassen mindst muligt, samtidig med at madrassen har langt nemmere ved at støtte din krop, når du sover. Igen bør du også gå efter fast fasthed i madrassen.

For at komme med en afsluttende bemærkning og en opsummering af, hvad du netop har læst, bør du først og fremmest ikke undervurdere betydningen af en god springmadras. Den betyder meget mere for din krop og din søvn, end du måske lige går og tror.

Især to typer af fjedre er værd at bide mærke i, da de er nogle af de mest populære på markedet lige i øjeblikket. Der er hhv. tale om pocket og multipocket fjedre, hvor der i førstnævnte kan være et sted mellem 200 og 500 fjedre pr. m2, mens der i multipocket modellen er op imod 1000 fjedre pr. m2.

Fasthed i en springmadras

Fastheden i springmadrassen bør være større, desto mere du vejer. Er du en tungere model, bør du kigge efter en fast fasthed, mens du som en tyndere version eksempelvis kan nøjes med en medium fasthed.

Sidst, men ikke mindst, er det værd lige at slutte af med at minde dig om, at en ny springmadras kan sætte puste nyt liv i en ældre seng. Så inden du beslutter dig for at smide den gamle seng ud og investere i en ny, bør du undersøge, om det kan være nok bare at kigge efter en ny springmadras.

I mange tilfælde kan man nemlig være heldig bare at nøjes med at skifte toppen ud på sengen for at genetablere den gode nattesøvn uden skavanker og gener i kroppen og skelettet.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.26.4″ custom_padding=”0px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.4″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ global_colors_info=”{}”]

Se et udvalg af springmadrasser her

[/et_pb_text][et_pb_shop type=”product_category” posts_number=”120″ show_pagination=”on” include_categories=”62,152″ _builder_version=”4.10.6″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″ title_font=”Advent Pro||||||||” title_font_size=”14px” title_line_height=”1.1em” price_font=”|800|||||||” price_font_size=”17px” price_text_color=”#ff7b00″ price_line_height=”17px” hover_enabled=”0″][/et_pb_shop][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

«
»