God kropsholdning er afgørende for en god nattesøvn

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Du har måske prøvet det: at lægge i sengen og vende dig og rykke dig, fordi du ikke kan finde den gode soveposition. Måske har du også smerte i ryggen. I så fald er du ikke alene. Hver fjerde dansker har nemlig jævnligt ondt i ryggen, og enhver form for smerte gør det ikke nemmere at falde i søvn. Så hvad kan man gøre for at få en bedre kropsholdning? Det handler dels om masser af motion og dels om de rigtige remedier til en god kropsholdning.

Motioner regelmæssigt og dyrk styrketræning

Det er vigtigt at motionere regelmæssigt for at få en god kropsholdning. Kroppen er – ligesom alle andre levende organismer – indrettet efter det evolutionære princip: hvad vi ikke bruger, mister vi. Hvis vi således ikke regelmæssigt stimulerer ryg, skulder og lænd og dyrker motion, falder vores overkrop sammen. Det kan give nogle langsigtede komplikationer – blandt andet rygsmerter. For at undgå rygsmerte og vedligeholde søvnen, er det derfor vigtigt, at du ofte dyrker motion og styrketræning. For eksempel kan du kombinere en ugentlig løbetur med et styrketræningsprogram i fitnesscenteret.

Vi anbefaler, at man fokuserer på de store basisøvelser i træningsprogrammet som stimulerer rygmuskler, skulder og ryg. For eksempel er øvelser som squats, dødløft og cable rows nogle rigtig gode basisøvelser, der stimulerer de store muskelgrupper.

En anden fordel ved regelmæssigt at dyrke motion er, at endorfinerne og motionen generelt vil hjælpe ganske betragteligt på søvnen.

Investér i holdningskorrigerende tøj

Et andet afgørende værktøj for at rette op på den dårlige kropsholdning er holdningskorrigerende tøj. Der findes en række produkter på markedet, og du kan læse mere om holdningskorrigerende tøj her. De fleste holdningskorrigerende remedier er t-shirts og fungerer ved at stimulere de underaktive muskler. Over tid vil nakkestøtten i t-shirten medvirke rank nakke, materialet omkring brystet ruller skuldrer tilbage. Når man har brugt trøjen i et stykke tid, vil man – ved hjælp af muskelhukommelse – fastholde den gode kropsholdning, selv når man ikke bruger trøjen.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

«
»